About me

"Автопортрет"

Роден съм на 8-ми септември 1980 г.

Учил съм психология и социология в СУ „Св. Климент Охридски“, но макар че завърших семестриално, така и не приключих образованието си.
Докато бях студент, исках да напиша книга, наречена „Нечовешки Свят“, посветена на някои психологически и социални явления, за които хората предпочитат да си затварят очите. Макар че идеите в нея бяха сравнително оригинални, може да се прокарат паралели с екзистенциализма на Албер Камю. Но едва ли някога ще се върна към писането на тази книга, защото вече съм на мнение, че това хората да познават престъпленията на комунизма, ползата от капитализма, историята, и науката, е много по-важно от това да се занимават с философия, психология, и като цяло - хуманитария. Кажи му "хуманитар" и не го обиждай повече.

Израснал съм като типичен нърд (с доста допълнителен багаж от тормоз у дома), така че закономерно станах ескапист - книги, фантастика, анимация, компютърни игри. Преди време работех като game designer и game reviewer (над 10 години опит и в двете), и дори и сега професията ми е обвързана с игрите. Искам да стана независим разработчик, който прави оригинални и емоционални видеоигри, и правя каквото мога, за да стане това реалност.

Противник съм на религиите и идеологиите, които отричат реалността и устройват лов на вещици - от които най-опасна се оказва безбожната на пръв поглед комунистическа идеология - надминаваща по жертви и жестокост християнството, исляма и нацизма, взети заедно. Така че друга цел в живота ми е да направя повече за това хората да са запознати с вредата от тези идеологии.

Сега вече знаете твърде много за мен... Затова ще спра дотук.
Related Posts with Thumbnails